Sport Activiteiten dit jaar

Sport 2021 - 2022

 

De sportcommissie regelt alle organisatorische zaken rondom de sporttoernooien voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Deze commissie bestaat uit juf Anita, juf Annette en juf Wendy. De sportcommissie zorgt ervoor dat de kinderen via hun juf of meester tijdig te weten komen wanneer er een sporttoernooi gehouden wordt en hoe ze zich ervoor kunnen inschrijven. Via de mail ontvangt u van ons een uitnodiging om uw kind(eren) in te schrijven. 

Het is altijd een hele klus om alles rond de sporttoernooien goed te regelen. Als u uw kind dit jaar inschrijft voor een sporttoernooi dan gaan wij er vanuit dat uw kind ook meedoet. Je team rekent op je. Wij willen u als ouder vragen dit samen met uw kind(eren) goed te plannen. Als er écht iets tussenkomt en u kunt geen vervanger regelen, geef het dan tijdig door via anita.veldman@opod.nl.

De Meridiaan staat bekend als een sportieve school. Elk schooljaar doen er veel kinderen mee met allerlei sporttoernooien. Helaas gooide het Coronavirus afgelopen schooljaren ook roet in het eten voor wat betreft de schoolsporten. Gelukkig zijn de regels nu zo versoepeld dat er vanaf nu weer een aanbod mogelijk is van allerlei verschillende schoolsporten. Niet zoveel als gebruikelijk, maar we kunnen en mogen gelukkig wel weer gaan sporten!

Elke leerling dient tijdens een schoolsporttoernooi en/of de avondvierdaagse een sporttenue van onze school te dragen. Dit bestaat uit een wit/blauw shirt en een blauw broekje. 

Ook dit schooljaar willen wij de sporttenues in bruikleen gaan geven. Denkt u dat uw kind dit jaar aan tenminste één schoolsporttoernooi en/of de avondvierdaagse mee gaat doen, ‘schaf’ dan een tenue aan. De borg bedraagt voor 1 kind € 7,50 en voor alle opeenvolgende kinderen van het gezin 5 euro. Uiteraard krijgt u deze borg bij het inleveren weer terug. Het tenue blijft heel het jaar in uw bezit. Dit betekent ook dat u dit zelf mag wassen. Ook dit schooljaar kunt u het oude sporttenue weer inleveren voor een grotere maat, indien gewenst. Aangezien we pas in 2022 met een sporttoernooi beginnen, wordt het distribueren van de tenues tot nader order uitgesteld. 

Aan welke toernooien doen we dit schooljaar mee?

Ze staan allemaal in de tabel hieronder.  

Alle toernooien starten rond 13:30 uur en duren meestal tot 17:00 uur. 

 

Schema sportactiviteiten 2020-2021

Wat

Locatie 

Data

Groepen

Klimmen

klimhal Mountain Network

20-01 of 27-01 of 03-02 of 10-02

5 t/m 8

Hockey

DMHC Schenkeldijk

17-03 of 24-03

3 t/m 8

Voetbal

sc GSC/ODS, EBOH, 

vv Dubbeldam, 

Oranje Wit, FC Dordrecht en vv Wieldrecht

31-03, 07-04, 14-04 (uitwijk), 21-04 (finale)

3 t/m 8

Skiën

SnowWorld Zoetermeer

??? (maart of april 2021)

5 t/m 8

Korfbal

sc Movado,Sporting Delta, kv Oranje Wit, DeetosSnel

19-05, 26-05 (finale)

3 t/m 8

Honkbal

The Hawks

16-06

3 t/m 8

 

Tenslotte: winnen met sporten is natuurlijk geweldig, maar wij hechten meer waarde aan Fairplay. Eerlijk en sportief bezig zijn met elkaar …en dat geldt voor zowel de kinderen als voor de supporters.