Sport Activiteiten dit jaar

 

Sport 2022 - 2023

 

De Werkgroep Sport regelt alle organisatorische zaken rondom de sportactiviteiten. Deze Werkgroep Sport bestaat dit schooljaar uit: juf Annette en juf Anita. De Werkgroep Sport zorgt ervoor dat de kinderen via hun juf tijdig te weten komen wanneer er een sporttoernooi gehouden wordt en hoe ze zich ervoor kunnen inschrijven. Ook komt er altijd een bericht via de schoolapp.

 

We hebben echter bij de Werkgroep Sport ook uw hulp nodig dit schooljaar.

  • Sporttoernooien: We laten geen teams meedoen zonder dat daar begeleiding bij is. Het kost misschien wel wat tijd, maar het begeleiden van een team levert ook voor u veel plezier op! Het is overigens niet noodzakelijk dat u bekend bent met de spelregels. U verzamelt het team op locatie en begeleidt de kinderen tijdens het toernooi. De Werkgroep Sport zal meestal aanwezig zijn bij de start van het toernooi. Ook proberen wij altijd een aantal collega’s erop uit te sturen.

  • Sportdag en koningsdag: Tijdens deze activiteiten hebben we uw hulp nodig wat betreft het begeleiden van een groepje of van een spel. Via deze brief alvast een oproep aan jullie om de volgende data waar mogelijk al vrij te houden: sportdag woensdag 31 mei en de koningsdag op vrijdag 21 april. Zonder voldoende hulp kunnen deze dagen geen doorgang vinden. In het nieuwe jaar volgt er nog een oproep. 

  • Sporttenue: Elke leerling dient tijdens een schoolsporttoernooi een sporttenue van obs De Meridiaan te dragen. Voor elk toernooi komt er een datum waarop een tenue opgehaald kan worden. Na het toernooi moet het tenue zo spoedig mogelijk schoon weer ingeleverd worden bij de leerkracht. De kinderen die een tenue thuis hebben kunnen dit tenue blijven gebruiken. 

 

Het is altijd een hele klus om alles rond de sporttoernooien goed te regelen. Als u uw kind dit jaar inschrijft voor een sporttoernooi dan gaan wij er vanuit dat uw kind ook meedoet. Je team rekent op je. Wij willen u als ouder vragen dit samen goed met uw kind(eren) te plannen. Mocht het wegens een noodgeval toch niet lukken om er te zijn, geef dat dan altijd z.s.m. door aan de Werkgroep Sport (eventueel via de eigen leerkracht).

 

Toernooien waar we dit jaar in ieder geval aan deelnemen:

Welke activiteit

Groepen

Datum

Rugby

5 t/m 8

5 oktober 2022

Zaalkorfbal

3 en 4

12 oktober 2022

Hockey

3 t/m 8

15 of 22 maart 2023

Voetbal

3 t/m 8

29 maart en 5 april 2023

Skiën

5 t/m 8

10 mei 2023

Korfbal

3 t/m 8

31 mei 2023

 

Verder zijn er net als vorig jaar diverse individuele sportactiviteiten waar je zelf voor in kunt schrijven. Heel geschikt om nader kennis te maken met een sport. Kijk daarvoor op dordtsport.nl of in het boekje dat de kinderen meegekregen hebben. Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Sport