Kinderraad: Actie voor Oekraïne

De kinderen van de Meridiaan hebben in de weken voor de grote vakantie veel gesproken over de situatie in Oekraïne. Hier kwamen bij de kinderen vaak veel emoties los. Hun emoties en gedachten hebben zij kunnen delen in de groep door o.a. de hulp van een eigen gemaakte houten vredesduif (100 x 90 cm). Het hielp hen niet steeds in te hoeven zoomen op de schaduwkant van de oorlog, maar de situatie te belichten vanuit het perspectief van ‘vrede’. 

De vredesduif is niet alleen gebruikt voor het groepsgesprek, maar is ook versierd. Nu de vredesduiven zijn versierd en er prachtig uitzien, willen de kinderen de vredesduiven gaan veilen. De opbrengst van de veiling wordt door de Kinderraad aangeboden aan Peter Heijkoop, de wethouder van het onderwijs in Dordrecht. Op deze manier hopen de kinderen van de Meridiaan iets te kunnen betekenen voor de gezinnen uit Oekraïne die op dit moment in Dordrecht zitten.

In het overzicht zijn de foto’s van de 12 versierde vredesduiven geplaatst. Tijdens het Pleinfeest op 11 mei zijn de vredesduiven geveild. Tijdens dit feest hebben wij de duiven overhandigd aan de hoogste bieders. Het werd een feest vol gezelligheid en samenzijn. Tegen een kleine donatie kon er gegeten en gedronken worden. Ook waren er verschillende activiteiten voor de kinderen om te doen (o.a. springkussen). Aan het einde van het feest hebben wij alle donaties (€2511.- ) aan loco-burgemeester van Dordrecht aangeboden. De gemeente heeft aangegeven dit te gaan gebruiken in het centrale deel van het gebouw waar de gezinnen uit Oekraine opgevangen worden. 

 

Foto Vredesduif gr 1/2A

 

Foto Vredesduif gr 1/2B

 

Foto Vredesduif gr 1/2C

 

Foto Vredesduif gr 3A

 

Foto Vredesduif gr 3B

 

Foto Vredesduif gr 4

 
 

Foto Vredesduif gr 5A

 

Foto Vredesduif gr 5B

 
 

Foto Vredesduif gr 6 

 

Foto Vredesduif gr 7A 

 

Foto Vredesduif gr 7B

 

Foto Vredesduif gr 8


 

 

 

 

Wat is het hoogste bod op dit moment (wo 11 mei 2022 / 12.00 uur):

Foto gr 1/2A

€ 105

Foto gr 1/2B

€ 150

Foto gr 1/2C

€ 55

Foto gr 3A 

€ 110

Foto gr 3B 

€ 100

Foto gr 4 

€ 41

Foto gr 5A 

€ 51

Foto gr 5B 

€ 50

Foto gr 6 

€ 101

Foto gr 7A 

€ 50

Foto gr 7B 

€ 401

Foto gr 8 

€ 125